Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Week tegen Kindermishandeling 18 – 24 november

In het kader van de landelijke week tegen kindermishandeling, besteden gemeente Apeldoorn, Moviera en Veilig Thuis extra aandacht aan deze problematiek. Zij vinden het belangrijk en zetten zich ervoor in dat iedereen in een veilige omgeving kan opgroeien en leven.

Virtual Reality Simulatie ‘Vergeet Mij Niet’

Verplaats je in een 7-jarige en hoor en zie hoe je ouders (ernstige) ruzie maken. Dit kan nu met de virtual reality simulatie ‘Vergeet Mij Niet’ op 23 november 2019 van 10.00 tot 13.00 uur op het Raadhuisplein in Apeldoorn. Deze simulatie laat je beleven hoe het is om als kind getuige te zijn van huiselijk geweld. Het doel van de simulatie is om de bewustwording en kennis van ouders en professionals met betrekking tot deze vorm van kindermishandeling te vergroten. De actie is een samenwerking van gemeente Apeldoorn, Moviera en Veilig Thuis en wordt uitgevoerd in het kader van de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november).

De simulatie is ontwikkeld door Enlivin. Begeleiding tijdens de actie is in handen van Moviera. Moviera wil veiligheid in gezinnen en relaties duurzaam herstellen, kans op herhaling van geweld en misbruik verkleinen en werkt aan herstel om terugval te voorkomen. Met de actie willen de partijen Veilig Thuis beter in beeld krijgen bij inwoners en professionals. Veilig Thuis is namelijk het advies- en meldpunt voor iedereen, die met (vermoedens van) huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt.

Praktische informatie:

Zaterdag 23 november
10.00 – 13.00 uur
Raadhuisplein, Apeldoorn

Maak je je zorgen of heb je vragen?

Bel Veilig Thuis 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 0800 – 2000