Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Vacature Data-analist

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning en het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling. De 26 regionale Veilig Thuis-organisaties werken samen in het Landelijk Netwerk Veilig Thuis (LNVT). De directeuren/bestuurders en managers van de Veilig Thuis-organisaties behartigen met elkaar de professionele belangen van de Veilig Thuis-sector. Door te investeren in landelijke samenwerking wordt bijgedragen aan het vergroten van de kwaliteit van Veilig Thuis-organisaties.

Het LNVT heeft in de afgelopen jaren door middel van een meerjarenprogramma mooie resultaten geboekt. Er is een nieuwe meerjarenagenda ontwikkeld, waarin de doorontwikkeling van producten en nieuwe thema’s zijn geagendeerd. Parallel hieraan wordt het landelijke ondersteuningsteam uitgebreid om het netwerk zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen bij het realiseren van de ambities.

De 26 Veilig Thuis-organisaties, verenigd in het LNVT, zijn voor de ondersteuning van het netwerk op zoek naar een:

Data-analist
met ontwikkelopdracht
voor 24 uur per week

De functie van data-analist is nieuw binnen het landelijke ondersteuningsteam. Dit team bestaat uit twee secretarissen, een communicatieadviseur, beleidsondersteuner en officemanager.

Wat houdt de functie in?

Je ondersteunt het netwerk in zijn (landelijke) informatiebehoefte. Je verzamelt, aggregeert en analyseert data vanuit de informatiesystemen van de 26 Veilig Thuis-organisaties. Je bouwt en vervaardigt rapportages en signaleert afwijkingen, trends en patronen. Daarnaast ondersteun en adviseer je bij het duiden van informatie. Jij maakt data begrijpelijk voor iedereen!

Jouw eerste jaar zal voor een groot deel in het teken staan van het ondersteunen en adviseren van het netwerk bij de inrichting van het landelijk informatiemanagement; ophalen welke informatiebehoefte het netwerk heeft, ontwikkelen en implementeren van efficiëntere en effectievere dataverzameling en het ontwikkelen van rapportages, visualisaties en dashboards. Je ondersteunt en adviseert de duidingscommissie (in oprichting) met inhoudelijk experts vanuit de Veilig-Thuis organisaties. Deze commissie zorgt voor duiding en inhoudelijke interpretatie van landelijke (beleids)informatie voor zowel intern gebruik als voor externe stakeholders, zoals VWS, CBS, VNG. Meer ad hoc verzorg je ook dataverzameling en -analyse naar aanleiding van externe informatieverzoeken aan het LNVT, bijvoorbeeld vanuit media en politiek of vanuit de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd.

De landelijke ondersteuning is volop in ontwikkeling en dit geeft je de mogelijkheid om jouw functie en het informatiemanagement in afstemming met je collega’s zelf nader vorm te geven en door te ontwikkelen. Met jouw inzet draag je bij aan een sterk netwerk en daarmee aan het effectiever stoppen van huiselijk geweld en aan het doorbreken van intergenerationele overdracht van geweld in gezinnen en huishoudens.

Wie zoeken we?

We zoeken een collega die:

 • enthousiast wordt van data en analysewerk en maatschappelijk betrokken is
 • het leuk vindt om te “pionieren” in een groeiend team en een ambitieus netwerk
 • creatief kan meedenken en adviseren bij het in kaart brengen van informatiebehoeften
 • flexibel kan schakelen tussen werkzaamheden in geval van externe informatieverzoeken die spoed vereisen

Je hebt:

 • minimaal HBO werk- en denkniveau
 • relevante werkervaring (minimaal 2 jaar)
 • ervaring met relevante statistische analysemethodes en programma’s zoals Microsoft Excel, statistische tools en Business Intelligence rapportage- en analysetools
 • kennis van (de context van) Veilig Thuis is een pre (of anders wordt verwacht dat deze kennis proactief en snel wordt opgedaan)
 • een verklaring omtrent gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de procedure

De volgende persoonlijke kenmerken en competenties passen bij jou:

 • sterke analytische vaardigheden en gestructureerd en accuraat in het werk
 • heldere en tijdige communicatie
 • resultaatgerichtheid en hulpvaardigheid
 • een grote mate van zelfstandigheid, zelforganiserend vermogen

Wat bieden wij?

Wij bieden een veelzijdige functie waarin je de 26 Veilig Thuis-organisaties, verenigd in het LNVT, ondersteunt.

Arbeidsvoorwaarden:

 • dienstverband van in eerste instantie één jaar, met uitzicht op een vast dienstverband
 • salarisindicatie: minimaal € 2.988,- en maximaal € 4.578,- per maand op basis van een 40-urige werkweek, vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering. Hoogte van het salaris is afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • 25 vakantiedagen en 12 ADV-dagen per jaar op basis van een 40-urige werkweek
 • flexibele werktijden
 • de mogelijkheid om thuis te werken (waarvoor wij communicatiemiddelen ter beschikking stellen). Het landelijk netwerk heeft een werklocatie in Utrecht. Er wordt verwacht dat je minimaal één dag per week (bij voorkeur op donderdag) werkzaam bent op deze locatie samen met je collega’s van het landelijke ondersteuningsteam.

Geïnteresseerd?

Stuur je sollicitatiebrief en CV zo spoedig mogelijk naar Inez Derks, Secretaris via info@lnvt.nl. Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je terecht bij Chantal van der Meer, procesbegeleider werving & selectie, tel. 06-15161042.

Sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 6 juli (1e ronde) en op woensdag 13 juli (2e ronde). De gesprekken worden gevoerd op onze werklocatie in Utrecht.

 Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.