Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis
11 februari 2020

Vacature Gedragswetenschapper

 “Iedereen heeft recht op een Veilig Thuis”

 Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Voor deskundig advies en ondersteuning en/of het doen van een melding. Veilig Thuis is voor iedereen die te maken heeft met (een vermoeden van) geweld binnen afhankelijkheidsrelaties.

Wij zijn op zoek naar een:

Gedragswetenschapper
32 uur per week

Je bent welkom in een fijne, professionele en eigentijdse omgeving. Met je betrokken collega’s en samenwerkende (keten)partners lever je een bijdrage aan de duurzame aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je hebt aan een half woord genoeg en kunt goed relativeren. Je hebt gevoel voor politieke verhoudingen en je past je snel aan bij veranderingen. Je hebt een natuurlijke interesse voor de organisatie en je vindt het leuk om je optimaal in te zetten en om met jouw bijdrage medewerkers te laten excelleren. Jij hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

Wat ga je doen?

Binnen Veilig Thuis Noord Oost Gelderland draagt de gedragswetenschapper zorg voor de inhoudelijke coaching en ondersteuning aan de Medewerkers Veilig Thuis aangaande de complexe (gezins)problematiek waar Veilig Thuis op gericht is. Dat betekent dat je meedenkt in vervolgstappen en betrokken bent bij besluitvorming in alle soorten en maten (acuut, op basis van zeer summiere, anonieme informatie, na uitgebreid onderzoek, met conflicterende belangen), maar altijd gericht op veiligheid en verbinding met de cliënt.

Daarnaast adviseer en ondersteun je de medewerkers met jouw specifieke inhoudelijke expertise.

Je bewaakt de consistentie in- en inhoudelijke kwaliteit van de dienstverlening, je neemt deel aan het Multi Disciplinair Overleg betreffende de uit te voeren diensten en aan de achterwachtfunctie betreffende de 24-uurs bereikbaarheid van Veilig Thuis in de provincie Gelderland.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen deskundigheidsbevordering en levert een bijdrage aan de deskundigheid van de betrokken collega’s van Veilig Thuis.

Wat heb je in huis?

 • Academisch werk- en denkniveau (afgeronde opleiding psychologie en/of (ortho-)pedagogiek)
 • Kennis van huiselijk geweld en kindermishandeling
 • Kennis van (erkende) therapeutische (crisis)interventies, diagnostiek en behandelmethoden
 • Kennis van persoonlijkheidsproblematiek, gedragsproblemen, verslavingsproblematiek, LVB (volwassenenproblematiek)
 • Kennis van en inzicht in maatschappelijke ontwikkelingen en het landelijke beleid
 • SKJ-registratie gedragswetenschapper
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als gedragswetenschapper

Welke wensen hebben we?

Dat je het vermogen hebt om:

 • te werken onder druk
 • te werken in complexe en escalerende situaties
 • kritisch naar je eigen handelen te kijken en hierin te willen leren

Dat je:

 • proactief en besluitvaardig bent
 • onderscheid kunt maken tussen hoofd- en bijzaken, snel verbanden kunt leggen en je relaties of overeenkomsten tussen informatie ziet. Op basis daarvan trek je conclusies
 • goede communicatieve vaardigheden bezit. Je bent verbindend naar partners in de keten en ondersteunend voor de medewerkers Veilig Thuis
 • streeft naar (het behouden van) kwaliteit en dit ook bij anderen weet te stimuleren
 • kennis hebt van mensen met verschillende etnische achtergronden

Wat bieden wij?

Een dienstverband van 32 uur per week en inschaling in de cao jeugdzorg in schaal 11. Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bepaald in de cao jeugdzorg.

Welk soort dienstverband krijg je van ons?

Wij bieden je een jaarcontract aan waarbij we met elkaar afspreken dat bij goed functioneren en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden, dit contract na een jaar wordt omgezet in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Contactinformatie

Heb je na het lezen van bovenstaand profiel nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Rieneke de Groot, Gedragswetenschapper. Zij is bereikbaar via: 088 500 1100.

Ben je enthousiast en wil je reageren op deze functie? Stuur je motivatiebrief en cv dan uiterlijk 20 februari naar sollicitaties@veiligthuisnog.nl, onder vermelding van de vacaturenaam.

Onze planning m.b.t. de selectieprocedure is als volgt:

 • 25 februari tussen 09.00 – 12.00 uur eerste ronde sollicitatiegesprekken
 • 3 maart tussen 13.00 – 15.30 uur tweede ronde sollicitatiegesprekken
 • 3 maart t/m 9 maart maak je de TMA (Talent Motivatie Analyse), hiervoor ontvang je een link zodat je deze online kunt invullen

Daarna volgt er nog een gesprek om de TMA resultaten te bespreken en  voor het bespreken van de arbeidsvoorwaarden.

 

Vanzelfsprekend wordt acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld.