Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis
04 mei 2021

Vacature Vertrouwensarts

 “Iedereen heeft recht op een Veilig Thuis”

 Wil jíj als arts bijdragen aan de acute én duurzame aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling?

Wij hebben binnen onze organisatie plek voor Vertrouwensartsen
minimaal dienstverband 24 uur

Ook als je wilt ervaren of het vak van vertrouwensarts bij je past ben je welkom bij ons.

Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling. Professionals en particulieren bellen voor deskundig advies en ondersteuning en/of het doen van een melding. Na een melding beoordeelt Veilig Thuis welke inzet nodig is.

Je bent welkom in een fijne, professionele en eigentijdse omgeving. Samen met je betrokken collega’s en samenwerkende (keten)partners kijk je wat nodig is om huiselijk geweld en kindermishandeling te stoppen of een vermoeden hiervan te onderzoeken.

Wat ga je doen als vertrouwensarts?

 • Je geeft advies en ondersteuning aan met name de (para)medische sector. Vanuit deze sector neem je ook meldingen aan.
 • Je onderzoekt samen met de Medewerker Veilig Thuis meldingen van kindermishandeling en/of huiselijk geweld en je voert diagnostische-, interventie- en confrontatiegesprekken met betrokkenen (zowel volwassen als kinderen).
 • Je verifieert, beoordeelt en interpreteert specifieke sociaal-medische gegevens, plaatst deze in de context van de gehele casus en vertaalt deze naar de veiligheidsbeoordeling.
 • Je adviseert en ondersteunt de medewerkers van Veilig Thuis.
 • Je neemt deel aan het Multi Disciplinair Overleg en brengt daar jouw specifieke sociaal-medische kennis in.
 • Je onderhoudt de contacten met het regionale (para)medische netwerk; o.a. door deelname aan werkgroepen in regionale ziekenhuizen. Daarnaast geef je voorlichting aan deze beroepsgroepen.
 • Je hebt visie op Veilig Thuis en levert actief een bijdrage aan kwalitatieve beleidsontwikkeling.
 • Je bent ambassadeur van Veilig Thuis NOG.

Verder neem je deel aan de achterwachtfunctie betreffende de 24-uurs bereikbaarheid van Veilig Thuis in de provincie Gelderland.

Functie eisen

 • Je bent een BIG-geregistreerd arts.
 • Je hebt affiniteit met de problematiek rondom mishandeling en afhankelijkheidsrelaties en bent bereid je hierin te scholen*.
 • Bij voorkeur heb je kennis van specialistische vakgebieden zoals (kinder)psychiatrie, forensische geneeskunde, jeugdgezondheidszorg, ouderengeneeskunde, huisartsgeneeskunde.
 • Je bent stressbestendig, flexibel en in staat om te werken in teamverband.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, vermogen tot samenwerking met andere disciplines, inventiviteit en improvisatievermogen.
 • Je bent analytisch.

* Per 1 september 2021 start de nieuwe opleiding tot vertrouwensarts als onderdeel van de opleiding tot arts Maatschappij en Gezondheid (BIG specialisatie). Als je bij ons werkt als vertrouwensarts kun je besluiten daarna in opleiding te gaan. Ben je al arts M+G, dan hoef je deze opleiding niet meer te doen. Ben je een andere medisch specialist dan kun je je via een verkort traject omscholen tot arts M+G/vertrouwensarts. Zie ook www.artsmg.nl

Wat bieden wij?

 • Een contract voor bepaalde tijd van 1 jaar en daarna, mede afhankelijk van de benodigde opleiding, de mogelijkheid tot een vast contract bij goed functioneren;
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO jeugdzorg schaal 12, minimaal
  € 3.568,98 en maximaal € 5.616,78 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De inschaling is afhankelijk van je werkervaring. Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bepaald in de CAO jeugdzorg.

Contactinformatie

Heb je na het lezen van bovenstaand profiel vragen over de functie? Neem dan contact op met Lia Jak of Jet van Domselaar, Vertrouwensarts. Ze zijn bereikbaar via: 088 500 1100.

Ben je enthousiast en wil je reageren op deze functie? Stuur je motivatiebrief en cv dan naar sollicitaties@veiligthuisnog.nl, onder vermelding van de vacaturenaam.

Vanzelfsprekend wordt acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld.