Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Vacature (ANIOS) Vertrouwensarts

Bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland zoeken wij artsen die willen bijdragen aan de acute én duurzame aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling. Je bent ook welkom bij ons als je werkervaring wilt opdoen voor je vervolg carrière of als je wilt ervaren of het vak van vertrouwensarts bij je past. We bieden je daarnaast graag de mogelijkheid om een (half) dagje mee te lopen met een van onze collega’s.

Betrokken van A tot Z
Wat doet een vertrouwensarts binnen Veilig Thuis? Ze zijn sparringpartner voor artsen en andere professionals uit de medische en paramedische wereld. In een adviesgesprek wordt samen verkend wat de opties zijn om de cliënt te helpen; melding is lang niet altijd aan de orde, maar wel als dat nodig is.

Bij meldingen met veel medische componenten zoals letsel bij een jong kind, gaat de vertrouwensarts ook zelf in gesprek met ouders, benadert betrokken medische hulpverleners en zorgt dat er medisch-forensisch onderzoek wordt gedaan als dat nodig is. Ook het ondersteuning bieden aan de medewerkers van Veilig Thuis is heel belangrijk en daarnaast behoort regelmatig overleg over casuïstiek met de ziekenhuizen in de regio, voorlichting geven aan het (para)medisch netwerk en interne kwaliteitsadvisering tot de taken.

Samen de veiligheid borgen
Vertrouwensartsen zijn samen met de medewerkers van Veilig Thuis en de gedragswetenschappers verantwoordelijk voor het borgen van de veiligheid van de cliënt. Hiervoor is verbinding met externe professionals essentieel om tot een gezamenlijk geïntegreerd plan te komen.

Bereikbaarheid
Indien nodig is er is altijd een vertrouwensarts bereikbaar, ook buiten kantoortijden. Hiervoor wordt samengewerkt met de vertrouwensartsen van Veilig Thuis Gelderland Midden en Veilig Thuis Gelderland Zuid.

Nieuwe opleiding
Er is een nieuwe opleiding ontwikkeld voor vertrouwensartsen binnen het specialisme arts Maatschappij + Gezondheid bij de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH).

Meer weten over het werk van een vertrouwensarts?
Lees hier het hele interview met vertrouwensarts Lia Jak in het magazine “5 jaar Veilig Thuis Noord Oost Gelderland”.

Lees hier het interview “5 vragen aan de vertrouwensarts” met Jet van Domselaar op de website van Arts Maatschappij+Gezondheid.

Functie eisen
– Je bent een BIG-geregistreerd arts.
– Je hebt affiniteit met de problematiek rondom mishandeling en afhankelijkheidsrelaties en bent bereid je hierin te scholen*.
– Bij voorkeur heb je kennis van specialistische vakgebieden zoals (kinder)psychiatrie, forensische geneeskunde, jeugdgezondheidszorg, ouderengeneeskunde, huisartsgeneeskunde.

* Per 1 september 2021 is de nieuwe opleiding tot vertrouwensarts gestart als onderdeel van de opleiding tot het BIG specialisme arts Maatschappij en Gezondheid (zie  www.artsmg.nl). Ben je al geregistreerd als arts M+G of een ander medisch specialisme dan wordt gekeken wat de opleidingsmogelijkheden zijn voor jou.
Als je eerst wilt ervaren of het vak van vertrouwensarts bij je past dan kun je in een later stadium besluiten over het volgen van de opleiding.

Wat bieden wij?
– Een contract voor bepaalde tijd van 1 jaar en daarna, mede afhankelijk van de benodigde opleiding, de mogelijkheid tot een vast contract bij goed functioneren;
– Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO jeugdzorg schaal 12, minimaal
€ 3.568,98 en maximaal € 5.616,78 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De inschaling is afhankelijk van je werkervaring. Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bepaald in de CAO jeugdzorg.

Ben je enthousiast?
Heb je na het lezen van bovenstaand profiel nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Lia Jak, Vertrouwensarts. Ze is bereikbaar via: 088 500 1100.

Wil je reageren op deze functie? Stuur je motivatiebrief en cv dan naar sollicitaties@veiligthuisnog.nl, onder vermelding van de vacaturenaam.

Vanzelfsprekend wordt acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld.