Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Vacature Vertrouwensarts

Wil jij bijdragen aan de acute én duurzame aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling? Solliciteer dan als

Vertrouwensarts

Wat ga je doen?
Als vertrouwensarts bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland geef je advies aan (para)medici bij vermoedens van huiselijk geweld en/of kindermishandeling. Indien nodig, doe je hiervoor nader onderzoek. Ook beoordeel je meldingen en stel je vast welke interventies noodzakelijk zijn voor het herstel van veiligheid. Je biedt intern ondersteuning aan medewerkers bij casuïstiek op sociaal-medisch gebied. Je bent de schakel tussen de medische en de sociale sector. Hiervoor bouw je een netwerk op met (para)medici, politie en justitie.

“De vertrouwensarts is een onmisbare schakel in de verbinding tussen de medische
en de niet-medische wereld voor het borgen van veiligheid.”

Wat heb je in huis?

 • Big-registratie als arts.
 • Affiniteit met de problematiek geweld in afhankelijkheidsrelaties of ben je bereid om je hierin te scholen.
 • Bij voorkeur heb je kennis van specialistische vakgebieden zoals (kinder)psychiatrie, forensische geneeskunde, jeugdgezondheidszorg, ouderengeneeskunde, huisartsgeneeskunde.

“We zijn van A tot Z betrokken. We hebben een adviesfunctie,
en tegelijkertijd doen we ook uitvoerend werk,
zijn we betrokken bij kwaliteit en beleid en onderhouden we ons (para)medisch netwerk.”

Wat bieden wij?

 • Salaris en arbeidsvoorwaarden conform de CAO jeugdzorg schaal 12, minimaal € 3.862,06 en maximaal € 6.517,30 bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). De inschaling is afhankelijk van je werkervaring. Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bepaald in de Cao Jeugdzorg.
 • De uren zijn in onderlinge afstemming te bepalen.
 • Vakantiegeld en eindejaarsuitkering
 • Laptop en smartphone
 • Mogelijkheid tot thuiswerken (in overleg bepaal je je kantoormomenten)
 • Thuiswerk- en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer € 0,19 per kilometer en dienstreizen €0,39 per kilometer)
 • Opleidingen en trainingen
 • TMA analyse (inzicht je talenten en valkuilen, leidraad voor ontwikkelingsmogelijkheden)

Welk soort dienstverband krijg je van ons?
Wij bieden je een contract aan passend bij jou en ons.

Kopje koffie of dagje meelopen?
Heb je na het lezen van bovenstaand profiel nog vragen over de functie? Neem dan contact op met Azime Gülhan. Zij is bereikbaar via: 088 500 1100. Je bent ook altijd welkom om langs te komen voor een kopje koffie.

Je bent ook welkom bij ons als je werkervaring wilt opdoen voor je vervolgcarrière of als je wilt ervaren of het vak van vertrouwensarts bij je past. We bieden je daarnaast graag de mogelijkheid om een (half) dagje mee te lopen met een van onze collega’s.

Ben je enthousiast en wil je reageren op deze functie? Stuur je korte motivatiebrief en cv naar sollicitaties@veiligthuisnog.nl, onder vermelding van de vacaturenaam. We gaan graag zo spoedig mogelijk met kandidaten in gesprek om samen de mogelijkheden te onderzoeken.

Meer weten?
Op onze website lees je meer informatie over Veilig Thuis. Wil je meer weten over het werk van de vertrouwensarts? Lees dan het artikel ‘De verbinding leggen tussen twee verschillende werelden’ in het magazine ‘5 jaar Veilig Thuis NOG’.

Veilig Thuis Noord Oost Gelderland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor ieders unieke talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen de zichtbare verschillen tussen mensen. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.