Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Initiatief belicht: 52 stemmen voor het kind

Van 20-26 november vind de Week tegen Kindermishandeling plaats. Tijdens deze week zijn er op tal van plaatsen initiatieven en bijeenkomsten. Ervaringsdeskundigen en professionals hebben de krachten gebundeld en het initiatief van ’52 stemmen voor het kind gestart’. In aanloop naar de Week tegen Kindermishandeling wordt vanuit diverse hoeken aandacht gevraagd voor de positie van het kind.

Gedurende 52 dagen wordt elke dag 1 VLOG gepubliceerd gemaakt door een professional, een ervaringsdeskundige, politicus of burger. Het doel van de actie is om aandacht, openheid en bewustwording te creëren aangaande het thema. Om een stem te geven aan het kind, juist daar waar het om gaat.

Het thema van deze Week tegen Kindermishandeling is Doe mee en verbind voor het kind. Door de actie van 52 stemmen is daar letterlijk gezicht aan gegeven. Vanuit vrijwel elk denkbare hoek uit de samenleving wordt een statement gemaakt, eigen ervaringen gedeeld. Waarbij het gezamenlijk uitgangspunt dit voor het kind te doen en de krachten te bundelen voor het kind voelbaar wordt.

Wil je meer weten over de actie? Lees dan: 52 stemmen voor het kind 

De actie ondersteunen? Like en deel dan de Facebook Pagina met je netwerk

Veilig Thuis Noord Oost Gelderland ondersteunt deze actie graag. Directeur/Bestuurder Azime Gulhan vertelt in de onderstaande VLOG waarom: