Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen

25 november is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Ieder jaar vind tussen 25 november en 10 december de wereldwijde campagne ‘Orange the World’ plaats.

Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Meer informatie over de campagne vind je hier: Orange The World.

Documentaire ‘Belaagd’
Op 25 november wordt op het DRU Industriepark (Ulft) de documentaire ‘Belaagd’ vertoond. In de documentaire van KRO-NCRV vertelt een groot aantal vrouwen, van jong tot oud, over misplaatste grappen, handtastelijkheden, aanranding, seksuele intimidatie, verkrachting en geweld. Aansluitend is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan deskundigen van Veilig Thuis. De avond begint om 19.45 uur (inloop vanaf 19:15 uur). Iedereen is van harte welkom. Aanmelden van te voren mag via d.meijer@oude-ijsselstreek.nl, maar is niet nodig.