Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Met zijn drieën de organisatie ondersteunen op zoveel mogelijk vlakken (5 jaar VTNOG)

Met zijn drieën zorgen ze ervoor dat alles bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland op rolletjes loopt: Dorien, Marieke en Richelle, ook wel ‘Team Secretariaat’. Naast de administratieve werkzaamheden nemen zij ook de dagelijkse taken onder hun hoede. Ze dragen er zorg voor dat iedere medewerker binnen Veilig Thuis Noord Oost Gelderland zich op zijn gemak voelt en van alle gemakken is voorzien. Dorien en Marieke vertellen hoe is om bij Team Secretariaat te werken en hoe ze de afgelopen vijf jaar ervaren hebben.

De opstart van het secretariaat
Dorien en Marieke werken beide al sinds de oprichting bij Veilig Thuis Noord Oost Gelderland. “Toen wij begonnen, was er nog geen ‘Team Secretariaat’ zoals dat er nu is. We hebben het dus helemaal opgebouwd vanuit niets,” vertelt Marieke. Dorien vult aan: “Al snel kwam Richelle erbij om ons team te  versterken. We zijn nu met zijn drieën en vullen elkaar goed aan in alle werkzaamheden.”

Écht elke dag is anders
Dorien vertelt dat geen dag hetzelf­de is voor Team Secretariaat. “De werkzaamheden zijn heel gevari­eerd. Je kunt het zo gek niet beden­ken, of wij doen het wel! Dat maakt ons werk ook zo leuk.” Zoals Marie­ke het mooi zegt, vallen ze vaak van het één in het ander. “Ik maak altijd een to-do-lijst, maar er zijn genoeg dagen dat ik daar niet aan toe kom. Daar ben ik ondertussen wel aan ge­wend. Als er een collega is die een luisterend oor nodig heeft, maak ik daar tijd voor.”

Belangrijke ondersteunende factor
“De grootste taak van Team Secre­tariaat is het bieden van ondersteu­ning bij het primaire proces,” vertelt Marieke. “Wij zorgen bijvoorbeeld voor de correspondentie met cli­ënten, zijn verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling van klachten en verzorgen inzagedos­siers.” Dorien vult aan: “Ook onder­steunen we onze HR-afdeling bij het inplannen van sollicitatiege­sprekken en nemen we veel werk uit handen bij Team Toegang, waar­voor we een deel van de telefoon­tjes aannemen.”

Een gevoel van trots
“Ik ben heel erg trots op hoe we vanuit helemaal niets gekomen zijn waar we nu staan. De hele struc­tuur die we nu hebben in ons werk, hebben we helemaal zelf opgezet,” vertelt Marieke. Dorien beaamt dat. “We hebben de afgelopen vijf jaren ontzettend veel werk verzet. Het wordt allemaal steeds professione­ler en daar ben ik echt trots op. De kracht van Veilig Thuis zit hem niet in één ding,” zegt Marieke. “Onder­ling is dat de saamhorigheid en het respect naar elkaar. Maar extern is de samenwerking met alle keten­partners ook heel sterk.” “En natuurlijk ook de interne samen­werking,” zegt Dorien. “Je kan altijd naar elkaar toe, die laagdrempelig­heid draagt daar ook aan bij. Al die dingen bij elkaar maken Veilig Thuis een krachtige organisatie.”

Dit interview is gepubliceerd in het magazine ‘5 jaar Veilig Thuis Noord Oost Gelderland’. Klik hier om het magazine te lezen.