Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Vacature – Specialist Tijdelijk Huisverbod / Interventieteam

Ben jij analytisch, besluitvaardig en in staat om buiten de geijkte kaders te denken? Wil je bijdragen aan een veilig thuis voor kinderen en volwassenen? Solliciteer dan als

Specialist Veiligheid Huiselijk Geweld/Kindermishandeling
(Interventieteam)
32 uur per week

Het Interventieteam is een apart team binnen Veilig Thuis Noord Oost Gelderland (VTNOG). Jouw primaire taak is de uitvoering van de maatregel ‘Tijdelijk Huisverbod (THV)’ en de werkwijze ‘Samen op in Acuut’. De komende tijd komen hier alle crisisinterventies binnen acute casussen en de zorgcoördinatie mensenhandel en jeugdprostitutie bij. Het interventieteam is een team in (door)ontwikkeling.

Wat ga je doen?
Als het Interventieteam op pad gaat, dan is er sprake van een noodsituatie:

“Gisteravond is een ruzie tussen twee partners fysiek uit de hand gelopen.
Een persoon is aangehouden. Twee minderjarige kinderen waren getuige van dit geweld.”

Benieuwd hoe de werkdag van een Specialist Tijdelijk Huisverbod / Interventieteam eruitziet? Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden.

Het team
Het interventieteam is een klein en hecht team van vijf collega’s. Het is een positief, enthousiast en hardwerkend team met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Daarnaast wordt er veel ruimte gemaakt voor humor en verbinding. De teamleden spreken elkaar bijna dagelijks. Hierdoor weet men wat er bij de ander speelt en waar de ander mee bezig is. Binnen het interventieteam heb je de mogelijkheid om op kantoor te werken, maar werk je ook veel vanuit huis. Je beheert je eigen agenda en plant in overleg met het team je vaste vrije dag, vrije dagen en vakanties. Er wordt veel flexibiliteit van je verwacht, vanwege de piketdiensten die je (ook regelmatig in de weekenden en op feestdagen) draait. Echter krijg je er ook veel flexibiliteit voor terug, omdat je deze uren naar eigen inzicht kunt compenseren en je eigen agenda beheert. Er is binnen de organisatie en het team aandacht voor de een gezonde balans tussen werk en privé.

Wat heb je in huis?

  • afgeronde HBO-opleiding (Social Work, MWD, SPH, Pedagogiek)
  • een geldige SKJ-registratie. Jeugdzorgwerker of  Jeugd- en Gezinsprofessional
  • mondelinge vaardigheden voor het benoemen en bespreekbaar maken van gedragingen van cliënten
  • analytische vaardigheden en oplossingsgerichtheid voor het in kaart brengen van problemen en oplossingen
  • adviesvaardigheden in het luisteren en begrijpen van cliënten, het overbrengen van informatie en het geven van ondersteuning en advies
  • kennis van, en inzicht in systeemgerichte benadering
  • een groot doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidsgevoel
  • in staat om buiten de geijkte kaders te denken
  • je kunt handelend optreden in crisis- en conflictsituaties
  • een eigen auto

Met het interventieteam ben je beschikbaar om 7 dagen in de week (overdag) piketdiensten met elkaar te verdelen. Praktisch betekent dit per persoon ongeveer één vaste doordeweekse dag in de week en één weekend in de vijf weken.

Welk wensen hebben we?

  • minimaal 3 jaar relevante werkervaring hebt in sociaal domein

 Dat je (basis)kennis hebt van:

  • diverse vormen van huiselijk geweld en kindermishandeling en inzicht hebt in interventies om de veiligheid te borgen
  • pedagogiek, (ontwikkelings-)psychologie en diagnostiek
  • psychiatrie, verslaving(problematiek), verstandelijke beperkingen
  • mensen met verschillende etnische achtergronden
  • het juridisch kader, wet- en regelgeving

Wat bieden wij?
Een dienstverband van 32 uur per week en inschaling in de cao-jeugdzorg in schaal 10. De inschaling is afhankelijk van je werkervaring. Verder gelden de secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bepaald in de cao-jeugdzorg.

  • praktijkprogramma met trainingsdagen van 10 maanden
  • vakantiegeld en eindejaarsuitkering
  • laptop en smartphone
  • mogelijkheid tot thuiswerken (in overleg met je team bepaal je je kantoormomenten)
  • reiskostenvergoeding
  • opleidingen en trainingen
  • TMA analyse (inzicht je talenten en valkuilen, leidraad voor ontwikkelingsmogelijkheden)

Welk soort dienstverband krijg je van ons?
Wij bieden je een jaarcontract dat na een positieve beoordeling in het eerste jaar wordt omgezet naar een overeenkomst voor onbepaalde tijd. De standplaats van de functie is Apeldoorn, maar je bent werkzaam binnen de 22 gemeenten in de regio van Veilig Thuis Noord Oost Gelderland.

Kopje koffie?
Heb je na het lezen van bovenstaand profiel nog vragen over de functie? Neem dan contact op met René Bomhof  of Rik Doljé. Zij zijn bereikbaar via: 088 500 1100. Je bent ook altijd welkom om langs te komen voor een kopje koffie.

Reageren?
Ben je enthousiast en wil je reageren op deze functie? Stuur je motivatiebrief en cv dan naar sollicitaties@veiligthuisnog.nl, onder vermelding van de vacaturenaam. Wanneer geschikte kandidaten reageren, gaan wij zo snel mogelijk met hen het gesprek aan.

Vanzelfsprekend wordt acquisitie naar aanleiding van deze vacature niet op prijs gesteld.

Veilig Thuis Noord Oost Gelderland staat midden in de samenleving. Daarom zetten wij in op meer diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. We werken hard aan een open cultuur met ruimte voor ieders unieke talent. Voor ons is diversiteit meer dan alleen de zichtbare verschillen tussen mensen. Diversiteit zit ook in de verschillende kwaliteiten van mensen, in de manier van werken en de manier van denken. Ons streven is dat onze organisatie een afspiegeling is van de samenleving met al haar verschillen.