Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Veilig Thuis ook via chat bereikbaar

Afgelopen week heeft het kabinet opnieuw ingrijpende adviezen en maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Minister-president Rutte liet weten: “We moeten dus echt, ook nu weer, op elkaar blijven letten, hoe moeilijk deze fase ook is. Dus alstublieft, vraag gewoon eens aan mensen: hoe gaat het nu met je? En als u mensen kent die echt in een onveilige thuissituatie zitten, neem dan contact op met de instanties die we daarvoor hebben. Juist in deze fase mag het niet ieder voor zich zijn.”

Chatfunctie
“Omdat we met z’n alleen weer meer thuiszitten, maken wij ons zorgen over slachtoffers van huiselijk geweld of kindermishandeling, die niet zelf in staat zijn om te bellen”, aldus Azime Gülhan (directeur/bestuurder Veilig Thuis Noord Oost Gelderland). Reden hiervoor kan zijn dat de pleger het slachtoffer voortdurend in de gaten houdt. In mei 2020 heeft Veilig Thuis Noord Oost Gelderland daarom een chatfunctie op de website ingericht. In tijden van coronamaatregelen is de chat, naast het landelijke telefoonnummer, een extra mogelijkheid om contact op te nemen.

100 procent anoniem
De chat is bedoeld voor mensen die zelf te maken hebben met huiselijk geweld of kindermishandeling en voor omstanders. Het chatten met Veilig Thuis kan 100 procent anoniem. Het chatgesprek is niet te herleiden naar een persoon.

Via de website
De chat is bereikbaar via www.veiligthuisnoordoostgelderland.nl. De chat is overal in het land op alle werkdagen van 9 tot 17 uur bemenst. Het landelijke telefoonnummer 0800-2000 voor advies en meldingen is 24 uur per dag, 7 dagen in de week operationeel.

Veilig Thuis
Veilig Thuis is er voor iedereen, die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Je kunt jouw verhaal vertellen, vragen stellen en advies vragen. Dit kan anoniem. Ook zoekt de medewerker samen met jou naar (professionele) hulp als dat nodig is.

Foto: Marlie Nieuwenhuis, Veilig Thuis Noord Oost Gelderland