Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

Webinar: de aanpak van stalking

Hoe werken de politie en Veilig Thuis samen in de aanpak van stalking? Welke taken hebben beide partijen en wat voor stappen worden er door hen gezet om dit gedrag te stoppen en escalatie te voorkomen?

In maart organiseert het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties van Avans en de Politieacademie in samenwerking met het programma Zorg & Veiligheid van de politie een webinar over dit belangrijke onderwerp. Het webinar is interessant voor alle (aanstaande) professionals in de veiligheidszorg die in hun werk te maken hebben met het fenomeen stalking.

Sprekers
Maandag 28 maart 2022, 11.00 – 12.00 uur
– Lisanne Geerdink, operationeel expert basisteam Achterhoek-Oost
– Chama Amaach, medewerker Veilig Thuis Noord Oost Gelderland

In dit webinar staat de netwerksamenwerking op het gebied van stalking centraal. Lisanne Geerdink, operationeel expert basisteam Achterhoek-Oost en Chama Amaach, medewerker Veilig Thuis Noord Oost Gelderland vertellen hoe de politie en Veilig Thuis samenwerken in de aanpak van stalking.

Aanmelden
Wil je deelnemen aan het webinar? Meld je aan via deze link. Meer informatie over het webinar vind je hier.

Plegers en slachtoffers van stalking
Op 10 maart jl. werd het webinar ‘Plegers en slachtoffers van stalking’ verzorgd door Bianca Voerman, recherchepsycholoog bij de nationale politie en Rosalie Prins, gedragswetenschapper bij Veilig Thuis Rotterdam-Rijnmond. Van het webinar is een opname gemaakt. Deze kan je via deze link terugkijken. In het webinar werd onder andere verwezen naar een podcast van de politie, die over stalking gaat: luister de podcast hier.