Sluit deze website meteen
Wis geschiedenis
0800 2000 Advies, ondersteuning en melden bij (vermoedens van) kindermishandeling en huiselijk geweld
112 Bij een levensbedreigende situatie
24/7 24/7 gratis gratis

15 juni – de Dag tegen ouderenmishandeling

Vandaag, 15 juni, is het de dag tegen ouderenmishandeling. Er wordt dan wereldwijd aandacht besteedt aan dit belangrijke probleem. En dat is nodig want ouderenmishandeling is nog steeds een onderbelicht probleem. Terwijl 1 op de 20 ouderen te maken krijgt met een vorm van ouderenmishandeling. .

Ouderenmishandeling: vaak begint het klein, maar het risico bestaat dat het van kwaad tot erger wordt. Een oudere geeft vaak niet aan dat hij hiermee te maken heeft, uit angst, uit schaamte of omdat hij daar niet meer toe in staat is maar vooral omdat hij/zij afhankelijk is van de persoon.

    • Speciaal voor professionals heeft Veilig Thuis Noord Oost Gelderland een webpagina ingericht en een nieuwsbrief verstuurd. Je leest hier meer over de signalen, feiten en er zijn verschillende interviews te vinden.
    • Ook is er een toolkit die je als professional kunt delen via je eigen (Social media) kanalen om meer aandacht te geven aan dit wereldwijde probleem.
    • Bekijk hier het NOS vragenuurtje, waarin kamerleden vragen stellen aan een bewindspersoon. Vanaf minuut 44:30 uur gaat het over ouderenmishandeling. Bekijk de uitzending hier. 

Heb je een vermoeden van ouderenmishandeling? Neem dan contact op met Veilig Thuis (0800 2000, gratis en anoniem). Bel ook bij twijfel: Veilig Thuis geeft advies en denkt mee over oplossingen.